Het is net iets na half 6, toen we opgeschrikt werden door een of ander vaag omroepbericht. Na 3x luisteren begrepen we dat het engels was, met een enorm frans accent.
De boodschap was duidelijk het avontuur naar de overkant gaat beginnen, we werden vriendelijk toch zeer dringend verzocht om terug te gaan naar de auto, zodat het boarden kan beginnen.

Tegen de klok van 6 gingen de trossen los, en dobberden we rustig de haven van Duinkerke uit, de kapitein excuseerde zich voor de vertraging, en nog iets wat we niet verstonden. Later bleek dit te zijn dat die ging proberen om de vertraging zo veel mogelijk te beperken.
Erg boeiend vond ik het niet, want de dageraad begon zijn intreden te doen. Het was een heldere nacht geweest en ik zag in gedachte al die mooie plaatjes al die ik straks kon maken in het ochtendgloren.

We begonnen met de overtocht, omdat het buiten toch iets aan de frisse kant was, eerst maar even naar binnen. Over lagen mensen die probeerde nog wat rust in te halen, dit is het “nadeel” van een vroege boot. Maar op zich ook wel iets leuks, je krijgt namelijk gelijk ochtend gymnastiek door het hindernissenparcours van de slapende mensen.

Voorin de boot vonden we een heerlijk tafeltje met zicht naar buiten. We hadden zelfs even Wifi, niet al te snel maar ja, je wordt niet kieskeurig als je niet hoeft te betalen. Dus snel werd twitter en facebook voorzien van een update. Ook werden een paar woorden in Wordfeud gelegd. Dit alles onder het genot van een heerlijk bakje chocomel.

Plots begon me telefoon te piepen dat ik een nieuw berichtje had, het is 7 uur in de morgen dus denk wie is er zo fanatiek, het bleek Vodafone te zijn die me welkom heette in de “Verenigde Staten”.
Kon me niet herinneren dat ik zo lang had geslapen, gelukkig zagen we de Engelse kust al aan de horizon dus we zaten goed 🙂
Maar toch best wel appart, wanneer je het berichtje krijgt: Welkom in Verenigde Staten. We geven je graag informatie over de tarieven die hier gelden (in euro). Bellen naar Nederland en lokaal 1,95 p/m , gebeld worden 1,50 p/m, SMS versturen 0,55, SMS ontvangen gratis. Internetten voor 5,00 per dag dat je data verbruikt. Gebruik je meer dan 4MB, dan betaal je 2,50 per MB. Prettig verblijf gewenst, Vodafone.

De zon is ondertussen opgekomen dus vlug naar buiten om de nodige foto’s te schieten.
Maar op de weg toch nog even langs de bar om nog een warme Chocomel zodat we niet onderkoeld raken tijdens het fotograferen.

We lagen nog op “volle” zee dus dit werd vooral eerst van mooie waterlandschappen met hier en daar een boot, aangezien de White Cliffs nog maar net aan de horizon verschenen. Het was wel erg winderig, want zelfs onze chocomel waaide uit de bekers. Dit is op sommige foto’s ook wel te zien, want ze zijn niet altijd helemaal stabiel en scherp.

Langzaam dobberde we de haven van Dover binnen, dus het werd tijd om voet te zetten op het Engelse land. Een kleine 100 foto’s verder, dus mijn camera is alvast “warm geschoten”.
Op naar de auto zodat we aan land kunnen.