Lang lang geleden, we schrijven het jaar 2012 , de 1ste dag van de maand September. leefde er 4 vriendjes welke samen op vakantie wilden naar Schotland…
Afgelopen maanden telden deze vrienden de dagen af, tot nu dan….

De grote wijzer staat op de 12, de kleine op de 1, de blik naar buiten geeft een donkere aanblik over het Eindhovense straatbeeld.
Dit stand van m’n horloge en het donkere straatbeeld bevestigde het vermoeden, het is nacht, en tijd om de auto in te pakken, het avontuur begint.

De afgelopen uren zijn we druk bezig geweest met GBP op te halen, tijdens een bliksembezoek aan Eindhoven Airport.
De hond van me reisgenoten weggebracht naar het logeeradres voor hem, en nog voor vertrek moest er bij scouting ook het jaar geopend worden.
Niet dat ik bij scouting zit, maar toch mee geweest, even gedag zeggen tegen de mensen daar, immers ken ik de meeste omdat ik als “surrogaat” leiding mee ben geweest op hun zomerkamp.

Eigenlijk heeft de dag met z’n drukke dagbesteding veel te weinig uren, want eigenlijk was het plan even de oogjes te sluiten…. maar je snapt het al, dit is niet meer gelukt.
Na snel de auto ingepakt te hebben begon de reis toch echt, half 2, volledig ingepakt tot aan het dak, en zo vol dat de auto eigenlijk bijna “open scheurde”, we vouwden ons tussen de bagage en weg zijn we.

Na een ritje van 1,5 uur, korte stop op een of ander Belgisch snelweg-tankstation, volgens mij was het omgeving Gent (even me microblog erbij pakken), inderdaad het was Gent!
Even de maag voorzien van wat inhoud, de verstijfde spieren in beweging brengen, gingen we weer op weg, immers moesten we de boot halen.

We schijven half 5, mooi op tijd, de douane zijn we door, we zijn dus “officieus” op Engels Grondgebied, maar het is toch echt nog Frankrijk, we zitten namelijk in Duinkerke (of zoals het op het ticket staat: Dunkerque).
Aangezien we nog moeten wachten tot we de boot op mogen, mooi gelegenheid even de fotocamera uit de tas te vissen om wat fotootjes te maken.