De trein is voorbij, en de cultuur rondom het Glenfinnan zit tot diep in onze porieën.
Tijd om te vertrekken!, voor de laatste keer deze vakantie gaan we terug naar Fort William, om hier onze voorraden weer op peil te brengen.
Ook is dit een van de weinige kansen om souverniers te kopen van Schotland, na onze auto volgeladen te hebben met voedsel, whisky & andere prullaria bereiden we ons voor op de rit naar Drumnadrochit.

Allereerst nog een korte lunch aan de voet van de Ben Nevis, en dan vertrekken we voor een rit van ongeveer 1,5 uur naar nog een klein stukje hoger.
Een deel van de reis leidt ons langs Loch Ness, dus we zitten met onze neuzen tegen de ramen om een glimp van Nessie op te vangen.

Na een van de kortste ritten van onze reis, slaan we ons tentenkamp op bij een camping en manege.
Omdat het nog redelijk vroeg was, besloten we om Loch Ness beter te gaan bekijken nu het nog licht was, dit omdat we hier de volgende dag niet aan toe zouden komen.

Het plan om een “Loch Ness” duik te maken viel al snel in duigen omdat de afstand tussen de camping (warme douche) en het Log Ness (koud water) net te ver was.
Wel aantal foto’tjes gemaakt (goh alweer, ja alweer)

Helaas is het ons niet gelukt om Nessie te spotten in het Loch, daarom zijn we maar gaan speuren naar het bord vol Nasi.
Dit was een stuk makkelijker te vinden, en met wat hulp van een vriendelijke Duitse mevrouw welke ons wat olie wilde doneren voor het koken hebben we achter onze “vuilnisbakken-windscherm” heerlijk zitten eten.
Vanwege het koude weer hadden we behoefte om onze reserves terug aan te vullen, dit is denk wel gelukt door een 8 persoons chocoladetaart met 4 personen op te smikkelen.

Tijdens het verblijf op de manege hebben we een aantal malen gedacht aan het verhaal van Benjamin Wolpluis van Beatrix Potter (dit is niet de moeder van Harry Potter), met onze boze buurman van de camping.
Ik denk dat als blikken kunnen doden we Schotland niet levend hadden verlaten, we deden in onze ogen niets verkeerd, maar ja.   Aangezien hij niets zei, ondanks we diverse keren hem vriendelijk begroet hadden, zal dit een raadsel blijven.

Door de diverse regenspetters hebben we ons miniatuur cateringbedrijf verplaatst naar het washok van de camping. Dit zodat we onder het genot van een drankje en een chipje de avond leuk konden afsluiten.