Dag 3 is de dag van de Zweinstein/Hogwarts Express, aangezien ik met een aantal Harry Potter fans op pad was moeten we een aantal filmlocaties bezoeken.

Laten we beginnen in de ochtend, deze was gelukkig een stuk droger dan de avond welke zojuist gepasseerd was.
De bergen zijn gehuld in een mooie wolkendeken en de zon brand er voorzichtig enkele gaten in. Een mooi moment om even de zon op de gevoelige plaat vast te leggen.

Na een ontbijtje uit de kofferbak start onze reis terug naar Fort William, het vertrekpunt van “The Jacobite” tijdens de vakantie leefde we in de illussie dat deze trein dezelfde was uit de Harry Potter films.
Uit nader onderzoek is na afloop gebleken dat niet de locomotief de naam “The Jacobite” heet, maar de spoorverbinding, klein foutje. Maar dit is een goed excuus om nog keer terug te gaan om de echte Harry Potter trein te spotten.
Buiten een ander kleurtje is de trein overigens precies hetzelfde 😉

Aangekomen op het station van Fort William stond de trein er, heerlijk die verse kolendampen in de ochtend, het blijft een heerlijke geur, ondanks het milieu er waarschijnlijk anders over denkt.
Kent u dat “een kind welke voor het eerst een snoepwinkel in loopt, met van die hele grote twinkel oogjes?”, z’n blik had een van mijn reisgenoten ook, dit kan ook niet anders, immers is haar “Fangehalte” vele malen groter dan haar “lengte”.
Na de nodige foto’s zijn we verder op reis gegaan, op naar het Glenfinnan viaduct.  (voor de (niet) Harry Potter fans, dit is het viaduct waarover je telkens die trein ziet rijden).