De West Highland Way is een wandelroute van 153 kilometer met een start in Milngavie en eindigt in Fort William, en dit is ook onze eindbestemming voor vandaag.
De vele mooie route voert je langs landschappen van de Schotse Low & Highlands, een daarvan is Loch Lomond.

Mocht je meer van de West Highland Way willen weten, neem een kijkje op de Nederlandse Wikipediapagina over de West Highland Way.
Helaas ik moet jullie teleurstellen, het was te moeilijk om alle bagage langs deze route mee te slepen, ook liet de tijd dat niet toe, al is al bewezen dat de hele tocht in ‘Slechts’ een kleine 16 uur te lopen hebben wij toch voor een wat meer rustgevende methode gekozen.

We maken een rit van 185 kilometer van vele kronkelwegen.  Je kan goed merken dat je van de Low naar de Highlands van Schotland gaat.  Omdat we een aardig ritje voor de boeg hebben, maakten we natuurlijk ook diverse tussenstops.  Dit om even wat boodschappen te doen, maar ook om de diverse landschappen op de foto te leggen.

Onze eerste “Foto stop”  was aan de Zuidkant van Loch Lomond, hier mijn 1ste panorama van deze vakantie op de gevoelige plaat gelegd.  

[Wikipedia mode ON]
Even een klein beetje Wikipedia-gehalte introduceren.
Loch Lomond is met 72 vierkante kilometer het grootste meer qua oppervlakte van heel het Verenigd Koninkrijk.  De breedte varieert tussen de 1,2 en 8 kilometer, de lengte is in totaal 39 kilometer.
Ik wil je adviseren om het meer niet leeg te gaan scheppen met een emmertje, want de totale inhoud is 2,6 miljoen kubieke meter.
[Wikipedia mode OFF] genoeg feitjes.

Onze route loopt vanaf het meest Zuidelijke puntje tot het Noordelijke puntje, dus de nodige tijd genoten van de vele mooie uitzichten. Onderweg kwamen we nog een schattig huisje met enorm veel bloemen tegen.

We vervolgden onze weg over de A82 naar Fort William.