Betersport.nl

Vandaag gaan we op weg naar het eiland Mull. We hebben de reis redelijk ruim gepland, zodat we ruimte hebben voor enkele tussenstops. Omdat het aanbod op Mull qua supermarkten wat beperkter is, besluiten we om eerst inkopen te doen bij de Supermarkt in Cumbernauld.

Onze eerste tussenstop voor vandaag is een vertrouwd plekje, Loch Lomond. Tijdens onze 5 daagse rondreis in 2012 hebben we kennis gemaakt met dit plekje.

De reden voor deze stop is vooral vanuit nostalgisch oogpunt & we waren erg nieuwsgierig of het “bloemenhuisje” nog steeds bestond. (achteraf blijkt dat huisje verderop de route lag dan we onthouden hadden maar we hebben het gevonden).

Buiten een klein strandje en een enorm picknickveld & een weids uitzicht over het Loch, is er op deze plek weinig te vinden.

Weids uitzicht over Loch Lomond
Het stand & bergen in het zuidpuntje van Loch Lomond

Volgens een vriendelijk Schots koppel waren we voor de natuurpracht eigenlijk aan de verkeerde zijde van het Loch. De oostzijde is veel mooier, helaas ontbreekt het ons aan de tijd om hierheen te gaan. Mede omdat aan de oostzijde, de weg doodlopend is.
Ook gaven ze ons een waardevolle tip voor het wegjagen van “knutjes“, in Cumbernauld hebben we wederom kennis mogen maken met deze klein terroristen.

Na het bedanken voor alle tips, zijn we kort erna vertrokken naar onze volgende stop, een klein uurtje verderop.

Afgemeerde boten in een van de lagunes van het Loch
Het “bloemenhuisje”, met voor de oplettende kijker: een bruidspaar (ter gelegenheid van het Huwelijk van prins Harry en Meghan Markle)
Het “bloemenhuisje”, met voor de oplettende kijker: een bruidspaar (ter gelegenheid van het Huwelijk van prins Harry en Meghan Markle)