We zijn aan boord van MV “Isle of Mull”, welke ons in een vaartocht van ongeveer 50 minuten brengt naar Craignure op het Isle of Mull.

Wederom is het zeer mooi weer, wat zorgt voor een rustige overtocht. Dus merendeel van de reis verblijven we op de buitendekken van de veerboot.
Langzaam varen we door de Oban bay.

We zijn onderweg, achter ons de terminal met een andere ferry
Adantrive bay

Aan de rand van de baai worden we getrakteerd op een uitzicht op het Dunollie castle. Kort daarna zien we de kust van Oban achter ons verdwijnen.

Dunollie castle
Kustlijn van Oban bay

Hoe verder we de Loch Sunart opvaren, hoe prachtiger de vergezichten worden. Ook verliezen we de beschutting van de kust, waardoor de wind voor een verkoelde bries zorgt.

Wind speelt met de Union Jack op Loch Sunart.

Na ongeveer 35 minuten passeren we Lismore lighthouse. Deze vuurtoren is gebouwd in 1833. Tot ongeveer 1965 is deze vuurtoren bemand geweest, hierna ging deze in ‘automatische’ operatie. Waardoor er geen vuurtorenwachter meer op het eiland woont.

Lismore lighthouse

Niet veel later passeren we de eerste bezienswaardigheiden van Mull, Duart Castle. Over een paar minuten bereiken we Craignure, vanaf waar we onze reis gaan vervolgen over de vele (single track) wegen van Mull.

Duart Castle
Craignure Harbour, Isle of Mull